Novinky

Co je nového na podzim?

Přátelé milí, děje se toho hodně. Vznikají nové písně, nová přátelství a hudební kamaráčofty. A slibuju, že už brzy dostanete ochutnat 🙂

Kalendář na rok 2022 už má označených pár okýnek, takže se rýsují koncerty, a na to se skutečně moc těším, protože živá muzika je živá muzika, co si budeme povídat, tedy, naživo si můžeme i popovídat, což je naprosto k nezaplacení. Kromě toho v této stále ještě trochu nejisté době myslím na online aktivity, a tak natáčím ve studiu nové písničky, dávám dohromady muzikanty, se kterými nám to sedí, a abyste se měli na co koukat, i klipy budou. Tedy, ne jen jako obvykle, že sedím doma v tričku na schodech a narychlo vám zahraju písničku, než mi ta moje tlupa zboří barák nad hlavou.

Nápadů by bylo dost a snažím se je realizovat, co mi síly stačí. Zase jsem navázala spojení s klukama ze Železných hor, aneb, jak já říkám, to jsou prostě chlapi, který chci mít vedle sebe na pódiu. A ve studiu. Jmenovitě jsme zase začali spolupracovat s Filipem Bartákem (Wyrton, Strunovrat) a Evženem Lebduškou (ex Folk3mail, Strunovrat), znáte je i z naší bývalé formace Mišmaš. Jo, počítáte dobře, nejsme ještě kompletní, ale všechno bude, i basa bude 🙂 Příští rok se určitě začneme společně objevovat i na pódiích, která znamenají folk a country.

Společně jsme právě natočili nové písně Volám do dávnověku o přírodě Moravského krasu a Jsem s tebou, tu jsem napsala pro Českou asociaci dul. Ještě se to peče a dopéká, ale počítám, že bych vám je obě ráda představila do Vánoc.

Ten seriál, který jsem roztočila v létě pro Facebook, se mi nepodařilo dokončit, protože jsme s mojí malou holčičkou skončily v nemocnici a následovalo ještě dlouhé a náročné léčení, což mě už k ničemu nepustilo. Teď bych mohla rovnou plynule navázat s podzimními písněmi, kterých mám požehnaně, jak jsem zjistila, a třeba to ještě udělám 😀

Silný zážitek byl taky workshop s Radůzou o psaní písniček, na kterém jsem měla možnost osobně poznat tuhle úžasnou temperamentní, chytrou a nadanou ženu, která je přesně taková jako na pódiu, jako ve svých písničkách, opravdová a charismatická. Taky jsem se tam poznala s úžasnou partičkou různorodých lidiček a na dlouhou dobu mě to nabilo. Chystáme i nějakou další spolupráci. A hlavně, účel to plní – píše se mi lehčeji, s větší radostí a zjistila jsem, že nemusím čekat, až to na mě spadne odněkud z nebe, ale že to můžu vědomě vytvořit, hrát si s tím, no paráda, posun jako blázen.

MOC se těším na viděnou a pište mi, třeba na Facebooku, tam jsem nejčastěji.

Páček shledáček 🙂

Ališ