Novinky, Pozvánky

V létě se potkáme na Slunovratu i na Portě, dva festivaly budu také moderovat

Letošní léto bude opět rozmanité. Moc se těším na setkání s vámi a na letní cesty. Potkáme se na festivalech, menších i větších, dva z nich budu také i v letošním roce moderovat, a chybět nebudou ani útulné letní kavárničky a malé recitály, které miluju zrovna tak. Letos v létě se po dlouhé době objevím také po boku dalších muzikantů, přijďte se kouknout. Přijďte na živou muziku.

Hned za pár dní zavítám do Olomouce na oblíbený Olodvorek, kde zahraju s mou milovanou kapelou Alibaba, a na to se těším moc. Alibaba je příjemně šlapající blues, chytré empatické texty a skvělá zpěvačka Jarka Vepřková. Baví mě jejich ozvěny Hoboes i vzdáleného New Orleansu, baví mě jejich sound hanácké delty, jak pravil kytarista Jirka Krbeček. Bude to solidní oslava přicházejícího léta. V červnu zahraju také doma v Šošůvce, slavíme totiž krásných 650 let od první písemné zmínky – a bude to veliké. Na jevišti se budu střídat s mou malou Anežkou, kterou už táhnou pódia, stejně jako vždycky táhla mě..to budou zase slzy jako hrachy, to se budu muset znova namalovat.

Obzvláště si cením toho, že mne odborná porota v čele s Milanem Tesařem vybrala pro letošní ročník Welcome stage festivalu Slunovrat, z více než 150 přihlášených interpretů jsem se dostala mezi 10 účinkujících na této scéně. Slunovrat je multižánrový festival, mám velkou radost, že se objevím na tak otevřené akci, která propojuje nejrůznější podoby umění, hudbu, divadlo, filozofy i spisovatele. A to mi sedí, protože všichni přece taháme ze stejného klubka, jen za jiný konec provázku.

Poslední červnový víkend se pokusím se o letošní Portu v Řevnicích, vystoupím přímo ve finále, jak už možná víte, postoupila jsem z předkola Vysočina, tak mi prosím držte palce, ať se mi na tom velkém pódiu moc neklepou kolena, až tam budu stát zase samotinká jen s kytarou. Divákům festival nabízí i recitály soutěžících, takže nejen v pátek v soutěžním bloku, ale také v sobotu zahraju na Nové scéně, a to od 15:35.

V červenci moderuji už potřetí country festival na farmě Vysoká u Chrastavy a poprvé Hudbu na dlani v městečku, kde pobýval malíř Chittussi. Mezitím se budeme chystat na novou fúzi s kapelou Handl, čekají nás letos prozatím dvě vystoupení. Bluegrassová kapela Handl s charismatickou a výraznou zpěvačkou a basistkou Lenkou Krausovou trénuje některé moje starší i novější písně a společně nabídneme průnik, který se otevřel mým jarním hostováním na večeru v Českém rozhlasu Olomouc. Zatím mohu také prozradit, že jsem pro nás dvě s Lenkou napsala holčičí duet, a doufám, že si ho společně dáme!

Začátkem srpna vás chci co nejsrdečněji pozvat na letní „open air“ akci, kterou pořádám, a to je křest mého alba „Holka do deště“ s exkluzivními hosty – kapelou Kolibříkův úletKarlem Macálkou!  Nejen já, ale i „Kolibříci“ mají s Karlem společné písně, takže též zde je zaděláno na opravdu jiskřivý rozmanitý letní večer. Nenechte si ujít Café Práh v Brně 7.8. od 19 hodin.

Pak už bude následovat Telč a první vystoupení s kapelou Handl a následně moje další nová letošní spolupráce: v Praze v Kaštanu vám představím mého nového spoluhráče Michala. Koncem srpna ještě nějaké letní zahrádky, moc se mi líbilo loni v Českých Budějovicích v Café Hostel, což si letos zopakujeme, a koncem srpna se do Budějc ještě vrátím, abych se v jednom společném večeru potkala s něžnou a éterickou Žofkou Kabelkovou, to bude v Libniči na návštěvě u Vojty Víta.

Pro kompletní kalendář a veškeré detaily si prosím rozklikněte sekci Koncerty, vše budu průběžně také  ještě doplňovat. Moc děkuji pořadatelům za pozvání a za důvěru – a vám moc děkuji, že chodíte na živou muziku!

To bude zase kocháníčko…už si to představuju…jak jedu na Šumavu, do Krušných hor, do Jizerek i na Vysočinu, do Budějc, do Prahy, do Telče…těším se. 🌞 😎

Alishi 🎸

Letní koncerty – klikněte pro zvětšení